Har siden sist samling på skolen hatt en oppgave om redigering av bilde. Jeg har tenkt mye på hva jeg skulle redigere og manipulere og leke meg med: og uten at noen skulle bli fornærmet så valgte jeg å ta utgangspunkt i meg selv.

Jeg har jobbet i et program kalt Gimp som kan lastes ned gratis her . Det ligner litt på photoshop men har ikke alle funksjonene. Men for meg så holder de funksjonene som er der i massevis 🙂 Bør prøves ut!

Her er resultatet mitt.

bilderedigering i gimpMålet mitt er å kunne vise til enkle redigeringsmetoder i egen undervisning. Jeg har valgt å ta utganspunkt i «en typisk søndag foran tv’n»

Jeg har ikke valgt å ta med altfor mange virkemidler fordi jeg ønsker å bruke denne prosessen i egen undervisning. Siden jeg er på mellomtrinn 5-7 så syns jeg det er viktig å fokusere på grunnleggende og få metoder også kan man heller bygge på.

Jeg har jobbet med 2 lag, fargeredigering og kopiering av gjenstand. Tror det er lurt å starte der. Mulighetene er mange, men å sikre seg at alle kan noe er lurt. Spesielt for mestringsfølelsen!